Henkilöstö

Sari Niikko

Hammaslääkäri, Miun Paikan perustaja ja yrittäjä

Sarille hammashoitotyö on muutakin kuin poran pyörittämistä. Tärkeintä on kohdata asiakas niin, että hän tuntee tulleensa potilaana kuulluksi ja esimerkiksi pelkoa aiheuttaneet asiat käsitellään. Näin syntyy luottamuksellinen hoitosuhde, joka kestää vuosia, jopa vuosikymmeniä.

Hammashoitopelon huomioiminen on Sarille tärkeää, hän on joskus itsekin pelännyt hammaslääkäriä. Myönteiset kokemukset hälventävät pelkoa vähitellen, kun luottamus onnistumisista hammashoitotilanteissa kasvaa. Kivun minimoiminen ja mahdollisuus itse vaikuttaa potilaana hoidon kulkuun auttavat voittamaan pelon. Tähtäimenä on se, että hammaslääkäriin on kiva tulla.

Sari päivittää osaamistaan jatkuvasti, viimeisimpänä 3D-kuvantamisen hyödyntäminen hammashoidossa. Hän on tekee keinojuurikruunuja ja nekin nyt Cerec laitteella kuvantaen niin, että perinteisiä jäljennöksiä suusta ei enää tarvita.

Aimo Miettinen

Suu-ja leukakirurgi

Aimo kouluttautuu jatkuvasti ja myös itse kouluttaa muita hammaslääkäreitä. Hänen osaamisaluettaan ovat vaativat leikkaukselliset hampaanpoistot ja luusiirteet sekä keinojuuri, täyteaine ja botuliinihoidot.

Hän ottaa vastaan potilaita yksityshammaslääkäri vastaanoton lisäksi Siun Soten suu-ja leukakirurgian poliklinikalla ja Tampereen yliopistollisessa keskussairaalassa, mm. leukanivel ja ortognaattista kirurgiaa tehden. 

 

Irina Matilda Uski

Hammaslääkäri

Paljasjalkainen Pohjois-Karjalalainen! Irina Matilda Uski on toiminut hammaslääkärinä vuodesta 2016, joista Miun Paikassa vuodesta 2021. Irina Matilda hoitaa potilaat huolella ja hellävaroen, potilasta kuunnellen ja kunnioittaen. Irina Matildalle on tärkeää, että potilas kokee olonsa turvalliseksi vastaanotolla. Hän on aiemmalta koulutukseltaan farmaseutti. Irina Matilda on kiinnostunut hammaslääketieteen alan kehityksestä ja päivittää osaamistaan säännöllisellä jatkokoulutuksella. 

Irina Matildan vastaanotolla hoituvat perushammashoidon (paikkaus, juurihoito, iensairauksien hoito, akuutti särky, purentavaivat) lisäksi purentakiskot ja uniapneakiskot, kruunut, sillat, irtoproteesit ja implanttikruunut, sekä kalvo-oikomishoito Suresmile-oikomiskalvoilla. 

Konsta Naumanen

Hammaslääkäri

Konsta on joensuulainen hammaslääkäri ja haluaa antaa panoksensa kotiseudullaan suun terveydelle. Konsta on tehnyt töitä aiemmin kunnallisella puolella. Hänen tavoitteenaan on toteuttaa suun terveyden hoitoa yhteistyössä potilaan kanssa tuoreinta tieteellistä näyttöä hyödyntäen kokonaisvaltaisesti, ottaen huomioon asiakkaan toiveet ja estetiikan.

Konstan toiveena on, että hänen vastaanotoltaan jää päällimmäiseksi mieleen hellät otteet ja rento, asiantunteva meininki!

 

Sirkku Brander

Hammaslääkäri

Pidän työssäni ihmisten kohtaamisesta ja pysähtymisestä yksilöllisten tarpeiden ja erilaisten haasteiden äärelle. Suun sairauksien hoito ja erityisesti ennaltaehkäisy innostaa minua toimimaan, paitsi yksilötasolla, myös valtakunnallisesti väestön paremman suun terveyden edistäjänä hammaslääkäriliitossa. Minulla on pitkä kokemus hammaslääkäripelkoisten potilaiden hoitamisesta. Kokonaishoitosuunnitelmat pyrin tekemään aina yhdessä potilaan kanssa yksiköllisten tarpeiden ja mahdollisuuksien mukaan. Psykologisen näkökulman huomioimisesta on ollut apua myös narskuttelijoiden purentavaivojen hoidossa. Koen iloa kun yhdessä  potilaan kanssa voimme todeta hoidon onnistuneen ja tuottaneen parempaa suun terveyttä.  

Vapaa-aikanani harrastan musiikkia, liikuntaa ja kuvataiteita. Käsillä tekeminen ja kauniin hymyn aikaansaaminen on parasta!

Kalle Hämäläinen

Hammaslääkäri

Savolaistaustainen Kalle on toiminut yksityishammaslääkärinä jo opiskeluajoista lähtien, tämän lisäksi kokemusta on kertynyt terveyskeskuksesta sekä opetuspuolelta. 

Tavoitteena Kallella on toteuttaa potilailleen kestävää ja suunnitelmallista hammashoitoa. Käynnin jälkeen tiedät, mikä tilanne suussasi on ja kuinka sen terveyttä voidaan jatkossa yhdessä hoitaa.

Hoitokäynneillä ihmisen kohtaaminen on lähtökohta tuotettavalle hoidolle. Toimenpiteet Kalle tekee lempeästi ja rauhallisesti potilaan tuntemukset huomioiden. Vastaanotolle ovat tervetulleita myös he, joita hammashoito jännittää. Yhdessä löydetään työskentelytavat, joilla voidaan hoitaa sekä hammashoitojännitystä että suun terveyttä.

Kiinnostuksen kohteina Kallella on perushoidon lisäksi purentakiskot, irtoprotetiikka, kruunut ja sillat, implanttikruunut sekä iensairauksien hoito ja juurihoidot.

Heli Karvonen

Suuhygienisti, vastaava suuhygienisti

Heli on tehnyt suuhygienistin työtä kohta 15 vuotta ja asiakas saa Helin vastaanotolla puhtaan ja raikkaan suun ilman ylimääräistä kipua ammattitaidolla. Helin tekemät valkaisuhoidot saavat asiakkaan hymyilemään vieläkin leveämmin.

Hän haluaa auttaa asiakasta hoitamaan suutaan itse parhaalla, asiakkaalle sopivalla tavallaan. Kotihoidon läpikäyminen ja neuvonta sekä motivointi ovat Helin mielestä suuhygienistin työn kulmakiviä. Siihen kun vielä lisätään vähän karjalaista iloisuutta ja huumorintajua, ovat kaikki hyvän hoidon peruskivenjalat koossa. Hän on lisäksi Miun Paikan vastaava hoitaja ja hänen työpäiväänsä kuuluu monenlaisia hallinnollisiakin työtehtäviä. Välillä Helin voi nähdä hammaslääkäriä tai kirurgia avustamassa.

Hyvä yhteistyö eri asiantuntijoiden kesken varmistaa sen, että asiakas saa parhaan hoidon. Helin käsiin on hyvä tulla!

Merja Kummunmäki-Kekki

Hammashoitaja

Merja on kokenut hammashoitaja. Kuten harrastuksessaan jääkiekossa, myös hammashoidossa Merja pitää huolta siitä että homma hoidetaan maaliin! Merja on ystävällinen ja rauhallinen sekä todellinen tiimipelaaja. Huumorintajua ja tilanteen hallintaa löytyy, niin että asiakas ja työpari kokevat Merjan kanssa olonsa turvalliseksi. 

Merja on työskennellyt aiemmin hoitotyössä mm. ikäihmisten ja kehitysvammaisten parissa.

Elina Mujunen

Suuhygienisti

Elina valmistui Kuopiosta Savonia AMK:ssa suuhygienistiksi ja on tehnyt Miun Paikassa hammashoitajan töitä 2021 keväästä lähtien opiskelujen lomassa. Hän on kotoisin Pohjois-Karjalasta. Elina tiesi jo yläkoulussa, että hammashoito ala olisi hänen ammatinvalintansa ja hän oli  jo silloin tutustumisjaksollaan hammaslääkärin vastaanotolla seuraamassa eri ammattien työtä. Elinan luonteenpiirteistä tärkeimpiä ovat rauhallisuus ja harkitsevaisuus ja hiljaisen mietiskelyn päätteeksi hän keksii oivaltavia ratkaisuja ongelmiin. Elina tekee syventävän lopputyön opiskeluihinsa hammashoitopelosta. Aihe kiinnostaa Elinaa ja luottamuksellisen suhteen luominen asiakkaaseen on hänelle tärkeää. Halu auttaa muita on tuonut hänet tälle alalle ja nimenomaan pelkopotilaiden kanssa onnistuessa hän kokee sen toteutuvan parhaimmillaan.