Iensairauksien hoito / ennaltaehkäisevä hoito

Iensairauksien hoito / ennaltaehkäisevä hoito

Painotamme asiakkaan omahoidon tärkeyttä ja opastamme sinua pudistamaan suusi ja siellä olevat rakenteet parhaalla mahdollisella tavalla. Iensairauksien hoitoon meillä on käytettävissä hammaslääkärin ja suuhygienistin tiimi. 

Hammaslääkärin tarkastuksessa määritellään ikenen -ja kiinnityskudossairauksien hoidontarve ja hoitoväli. Hoitotiimiimme kuuluu suuhygienisti, jonka antamasta hoidosta saa hammaslääkärin lähetteellä kela-korvausta. Lähete on voimassa kaksi vuotta. 

Ennalta ehkäisevää hoitoa ovat mm. sähköhammas harjauksen läpikäyminen ja harjoittelu yhdessä suuhygienistin kanssa tai hammaslääkärin antamat ohjeet kotihoidosta tarkastuksen yhteydessä sekä fluorikäsittelyt.

Ennalta ehkäisevä hoito ja asiantuntijan tekemät puhdistukset ovat tärkeitä, sillä hoitamaton kiinnityskudossairaus(parodontiitti) voi olla riski yleisterveydelle. Lue lisää Käypä Hoito suosituksesta hampaan kiinnityskudossairaus.

Kiinnityskudosten(parodontologinen) hoito on hammaskivenpoistoa käsin tai ultraäänilaitteilla tai jauhepuhdistimella. Hammaskivenpoiston voi tehdä myös puudutuksessa tai pintapuuduttein. Kysy kivunlievitys mahdollisuuksista ennen hoidon aloittamista suuhygienistiltäsi tai hammaslääkäriltäsi. 

Käypä Hoito potilaalle 

Onko sinulla kysyttävää palvelusta?

Ota meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeella!